ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ: 5 άμεσες λύσεις

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ: Οι περισσότεροι από εμάς, εάν όχι όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με φραγμένη λεκάνη που χρειάζεται ξεβούλωμα λεκάνης. Στο παρόν blog θα σας δώσουμε λύσεις και συμβουλές στο να πραγματοποιήσετε ξεβούλωμα λεκάνης μόνοι σας γρήγορα και απλά. Χωρίς την βοήθεια κάποιου ειδικού.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι, πριν ξεκινήσουμε σας δούμε γιατί πρέπει να προχωρήσουμε σε ξεβούλωμα λεκάνης δίοτι, αυτό επηρεάζει την υγιεινή του μπάνιου μας.

Το βούλωμα της λεκάνης είναι ένα κοινό πρόβλημα το οποίο, μπορεί να δημιουργήσει και να επιφέρει κακοσμία, αλλά και άλλες επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό μολύνσεις.

Πράγματι, με τα απλά βήματα που θα παραθέσουμε στο παρόν άρθρο θα, αντιμετωπίσουμε μόνοι σας το πρόβλημα επομένος, θα προβείτε σε ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ μόνοι σας, γρήγορα και απλά.

Γιατί βούλωσε η λεκάνη μου;

Η λεκάνη της τουαλέτας σας δεν φράζει από την μία μέρα στην άλλη, αλλά αυτό αρχίζει να δημιουργείται από την συσσώρευση σκουπιδιών στις σωληνώσεις της αποχέτευσης.

Το κύριο κατά βάση αίτιο που έχουμε εντοπίσει στην Εταιρία μας Αποφράξεις Αντωνίου για το βούλωμα της λεκάνης είναι η το χαρτί τουαλέτας.

Πράγματι, χρειάζεται ξεβούλωμα τουαλέτας όταν πετάμε:

 1. Χαρτί τουαλέτας
 2. Πάνες
 3. Σερβιέτες
 4. Αποτσίγαρα
 5. Χαρτομάντηλα
 6. Τσιρότα
 7. Τσίχλες
 8. Τρίχες

Όλα τα παραπάνω επιφορτίζουν τις σωληνώσεις μας και συσσωρεύουν το πρόβλημα με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το δίκτυο να μπουκώνει και τα χρειάζεται ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ.

Εκτός από τους παράγοντες που είπαμε πιο πάνω ένας ακόμα λόγος που μπορεί να φράξει το δίκτυο ειδικά, όταν έχουμε κακή σχεδίαση. Συμπλήρωμαντικά, ρόλο παίζει και ο τύπος των σωληνώσεων που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Ένας τελευταίος λόγος είναι να υπάρχει πρόβλημα στο κεντρικό δίκτυο της αποχέτευση του κτηρίου. Το κεντρικό δίκτυο μπορεί να επιβαρυνθεί από ισχυρές ή συχνές βροχοπτώσεις και εάν η κεντρική αποχέτευση ενώνεται μαζί του τότε τα κλαδιά, φύλλα, αλλά και λάσπες μπορεί να οδηγήσουν στο να φράξει και να χρειάζεται να έρθει μία εταιρία και να διενεργήσει αποφράξεις.

Τρόποι για να ξεβουλώσετε την λεκάνη σας μόνοι σας

Θα σας παραθέσουμε μερικούς τρόπους για να προχωρήσετε στο ξεβούλωμα λεκάνης χωρίς την βοήθεια κάποιου ειδικού.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Πριν ξεκινήσουμε να έχετε πρόχειρα τα παρακάτω αντικείμενα όπως:

 • Λεκάνη
 • Γάντια
 • Μάσκα
 • Πετσέτες
 • Βεντούζα
 • Σόδα & ξύδι
 • Σαπούνι πιάτων
 • Ηλεκτρική σκούπα

Επιπλέον, καλό θα ήταν να ανοίξετε και το παράθυρο του μπάνιου για να αερίζετε ο χώρος.

5 τρόποι για ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Τρόπος 1: Χρήση λεκάνης και ζεστού νερού

Σε μία λεκάνη τοποθετούμε 2 με 3 λίτρα ζεστό νερό. Βάζουμε τα γάντια και προσπαθούμε να καθαρίσουμε μερικά από τα στερεά αντικείμενα που μπορεί να έχουν φράξει το νερό και το εμποδίζουν να κυλήσει. Κλείνουμε από πίσω την παροχή νερού της λεκάνης της τουαλέτας. Σηκώνουμε το καπάκι της τουαλέτας και ρίχνουμε το ζεστό νερό στην λεκάνη.

Εάν δεν υπάρχει είναι έντονο το πρόβλημα της φραγής της λεκάνης τότε το νερό θα αποστραγγιστεί και θα επανέλθει αμέσως.

Εάν παρατηρήσουμε μετά το ξεβούλωμα τουαλέτας πως υπάρχουν κακές οσμές που βγαίνουν από την λεκάνη σας τότε αυτό είναι ένα σημάδι πως το σύστημα χρειάζεται απόφραξη. Και αυτό διότι η ένδειξη αυτή μας δείχνει πως υπάρχει πρόβλημα φραγής στις σωληνώσεις.

Εάν έχουμε αυτό το πρόβλημα τότε μπορούμε να μας καλέσουμε και ένας από τους έμπειρο τεχνικό μας θα σας δώσει την λύση άμεσα για να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες οσμές και τις φραγμένες σωληνώσεις. Στην Αποφράξεις Αντωνίου είμαστε δίπλας άμεσα.

Τρόπος 2: Χρήση βεντούζας

Ένας δεύτερος τρόπος που είναι πλέον διαδεδομένης στο ξεβούλωμα λεκάνης είναι η χρήση βεντούζας (έμβολο).

Τι είναι η βεντούζα;

Η βεντούζα είναι ουσιαστικά ένα έμβολο που χρησιμοποιείται για την απόφραξη σωληνώσεων με την δύναμη του αέρα και της πίεσης. Βάζοντας στην βεντούζα πάνω από μία σωλήνωση όπως την λεκάνη της τουαλέτας ή τον νιπτήρα καλύπτει την επιφάνειά και εγκλωβίζει τον αέρα. Ουσιαστικά με την κίνηση της βεντούζας πάνω – κάτω αφαιρεί τον αέρα από την φραγμένη σωλήνωση και τραβάει τα όποια αντικείμενα έχουν κολλήσει προς τα επάνω.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ταπώσουμε ουσιαστικά την φραγμένη τουαλέτα με την βεντούζα και αφού ταπακώσει και σφηνώσει, αρχίζουμε να ωθούμε την βεντούζα πάνω – κάτω. Έτσι αρχίζει να δημιουργείτε κίνηση και τα εμπόδια θα αρχίσουν να κινούνται. Όταν νιώσουμε πως η δύναμη που βάζουμε μειώνετε, ο φραγμός στην σωλήνωση έχει υποχωρήσει.

Προτού το επιχειρήσουμε να είμαστε σίγουροι πως η βεντούζα που θα χρησιμοποιούμε είναι αυτή για την διάμετρο του σωλήνα της δικιά μας λεκάνης.

Τρόπος 3: Σόδα & ξύδι χρήση φυσικού καθαριστικού

Επίσης, τρόπος με την χρήση μαγειρικής σόδα και ξυδιού είναι μια φυσική μέθοδος καθαρισμού των σωληνώσεων. Πρόκειται για ένα φυσικό καθαριστικό που μπορεί να κάνει τέλεια την δουλεία μας και να μας ξεβουλώσει την τουαλέτα μας.

Εφόσον βάλουμε τα γάντια μας, φτιάχνουμε ένα μείγμα με ένα τρίτο του φλυτζανιού ξύδι και βάζουμε ισόποσα ένα τρίτο του φλυτζανιού μαγειρική σόδα. Αυτά τα 2/3 που έχουμε σε ένα φλιτζάνι ρίχνουμε στην φραγμένη λεκάνη. Το αφήνουμε το λιγότερο μία ώρα αν και θα σας θας συνιστούσαμε να το αφήσετε όλο το βράδι.

ξεβουλωμα τουαλετας
Μείγμα σόδας και ξυδιού για το ξεβούλωμα τουαλέτας

Αφού έχουμε τοποθετήσει το μείγμα και το έχουμε αφήσει για κάτσει, θα δούμε πως η φραγή στην λεκάνη σας θα έχει υποχωρήσει και θα μπορείτε πατώντας το καζανάκι, η τουαλέτα θα τραβήξει τα νερά.

Τρόπος 4: Σαπούνι για τα πιάτα

Όπως και με τις κατσαρόλες και τα ταψιά τα συστατικά που έχει το σαπούνι για να πιάτα μπορεί να μαλακώσει και τα διαλύσει τα υλικά που έχουν φράξει την λεκάνη μας.

Παίρνουμε το σαπούνι για τα πιάτα. Ρίχνουμε το υγρό του σαπουνιού στην λεκάνη  και αφήνουμε να κάτσει για περίπου 30 λεπτά. Όσο περιμένουμε να περάσουν τα 30 λεπτά σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε νερό. Όταν περάσουν τα 30 λεπτά θα ρίχνουμε το ζεστό νερό στην βουλωμένη λεκάνη μας.

Αποτέλεσμα της αντίδρασης του θα δημιουργηθεί, είναι να μαλακώσει και να λιώσει τα υλικά που έχουν προκαλέσει την φραγή στην λεκάνη μας και έτσι θα ξεβουλώσει άκοπα.

Εξάλλου, λόγος είναι απλός, το ζεστό νερό με το σαπούνι να κάνουν τα υλικά που έχουν φράξει την λεκάνη ουσιαστικά να γλιστρήσουν, με άλλα λόγια κάναμε απόφραξη στην λεκάνη μόνοι μας.

Οποιαδήποτε ερώτηση και αν έχετε, μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλεφωνικό μας κέντρο. Εξάλλου, είμαστε εδώ για εσάς.

Τρόπος 5: Χρήση ηλεκτρική σκούπας για υγρά και στερεά

Ακόμα ένας αποτελεσματικό τρόπος για να ξεβουλώσουμε  την τουαλέτα μας, είναι κάνοντας χρήση μίας ηλεκτρικής σκούπας για υγρά και στερεά.

Η διαδικασία θα μας πάρει λιγότερο από ένα λεπτό και είναι πλήρως αποτελεσματική εάν και εφόσον η φραγή στη σωλήνωση είναι στο σημείο εκείνο.

Τοποθετούμε την σωλήνα της σκούπας μέσα στη λεκάνη και στη συνέχεια με ένα πανί καλύπτουμε την περιοχή του σωλήνα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά.

Ενεργοποιούμε την σκούπα έτσι ώστε να αρχίσει να ρουφάει τα υγρά και τα στερεά υπολείμματα.

Προσοχή – η σκούπα να είναι υγρών και στερεών και όχι μια συμβατική ηλεκτρική του εμπορίου.

Διότι, θα προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην σκούπα.

Εν κατακλείδι, εάν το πρόβλημα επιμείνει τότε καλέστε άμεσαν έναν ειδικό.

Ένας έμπειρος τεχνικός μας θα βρεθεί στον χώρο σας είτε είστε οικία, είτε επαγγελματικός χώρος για να διενεργήσει απόφραξη λεκάνης – ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ .

Συχνές Ερωτήσεις για απόφραξη λεκάνης FAQ

Μπορώ να κάνω ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ μόνος μου;

Αξίζει να σημειωθεί, πως ναι μπορείτε και εσείς ακολουθώντας μερικούς απλούς τρόπους όπως προαναφέραμε και πιο πάνω, μπορείτε και εσείς να αποφράξετε την λεκάνη της τουαλέτας σας μόνος/ μόνη σας. Άμεσα με απλά πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι σας όπως, μαγειρική σόδα, ξύδι, σαπούνι για να πιάτα, γάντια και ζεστό νερό. Εξάλλου, τίποτα δεν είναι δύσκολο απλώς, χρειάζετε εμπειρία. Και εμείς μπορούμε να σας την παρέχουμε.

Τι να κάνω αν το πρόβλημα επιμείνει ή εμφανιστεί ξανά;

Καταρχάς, μην πανικοβληθείτε αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και μπορεί να λύσατε στιγμιαία το πρόβλημα αλλά να υπάρχει κάποια παθογένεια στο δίκτυο που δεν μπορείτε να την εντοπίσετε μόνοι σας. Γι’ αυτό καλό είναι να καλέσετε έναν ειδικό να δει τις σωληνώσεις και το αποχετευτικό σας δίκτυο.

Στην εταιρία μας ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ έχουμε την πείρα τριάντα (30) και χρόνων και είμαστε εξοπλισμένοι με εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας. Οι έμπειροι τεχνικοί μας περνάνε από σεμινάρια για να είναι πάντα ενημερωμένοι. Έτσι διασφαλίζουμε και ταχύτητα και ποιότητα στις υπηρεσίες που παρέχουμε στις Αποφράξεις.

Τι άλλες υπηρεσίες παρέχει η εταιρία σας;

Στην Αποφράξεις Αντωνίου θα βρείτε τα πάντα γύρω από την αντιμετώπιση προβλημάτων με τις σωληνώσεις αποχέτευση και ύδρευσης του δικτύου του σπιτιού σας ή του επαγγελματικού σας χώρου.

Οι Αποφρακτικές Υπηρεσίες της ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Επικοινωνία: Καλέστε μας 210 88 38 479 στο ή 694 800 1300 και ένας τεχνικός μας θα βρεθεί στον χώρο σας για να δώσει λύση στο πρόβλημα με το ξεβούλωμα λεκάνης. Είμαστε δίπλα σας 365 μέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ώρο και Κυριακές, καθώς και Αργίες και τα Χριστούγεννα. Για να είστε ασφαλείς γιατί για εμάς προέχει ο πελάτης στην ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.