Ο νεροχύτης δεν ξεβουλώνει με τίποτα

Τα μυστικά αντιμετώπισης όταν ο νεροχύτης δεν ξεβουλώνει με τίποτα

Λίγο πολύ όλοι έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με έναν νεροχύτη που δεν ρουφάει όπως πρέπει τα νερά. Παρά το άβολο συναίσθημα που δημιουργείται στον ένοικο με την σκέψη πως ο νεροχύτης δεν ξεβουλώνει με τίποτα όπως πιστεύει, προφανώς υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης. Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας και εγγυημένα, χωρίς να χρειαστεί να καλέσετε υδραυλικό επαγγελματία.

Σκοπός δεν είναι να παρουσιαστούν προτάσεις για μια εφήμερη λύση. Αλλά να στοχεύσουμε σε μια μόνιμη λύση που θα σας απαλλάξει από δυσοίωνες καταστάσεις στην κουζίνα, το μπάνιο ή και το μπαλκόνι σας. Ακόμη και στις περιπτώσεις που η βλάβη φαίνεται πιο σοβαρή από ότι είναι, σαφώς υπάρχει απάντηση στον γρίφο.

Η διαδικασία να αναλάβετε μια ζημιά στον χώρο σας δεν είναι διόλου δύσκολη. Χρειάζεται σωστή καθοδήγηση και σωστές συμβουλές. Πολλές φορές υπάρχει μια λάθος εντύπωση από την επιρροή της επανάληψης της κοινής γνώμης. Για αυτό σας παραθέτουμε όσες πληροφορίες θα χρειαστείτε στην περίπτωση που ο νεροχύτης δεν ξεβουλώνει με τίποτα. Είναι σημαντικό να προσπαθήσετε με απλούς τρόπους και να γλιτώσετε χρήματα για μια διαδικασία απλή.

Μολαταύτα αν οι παρακάτω τρόποι δεν φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα εμείς θα βρεθούμε κοντά σας να εφαρμόσουμε τις επαγγελματικές και σίγουρες μεθόδους μας με το μόνιμο αποτέλεσμα. Αρκεί να θυμάστε πως είναι πολύ βασικό να έρθετε σε επαφή με το πρόβλημα καθώς μόνο έτσι θα καταλαβαίνετε στο εξής πότε λειτουργεί ορθά και πότε όχι.

Πώς καταλάβετε το πρόβλημα και πώς προέκυψε

Το να αντιληφθείτε ότι ο νεροχύτης ή ο νιπτήρας σας χρειάζεται απόφραξη είναι εύκολο. Καθώς τα σημάδια είναι εμφανή από την αρχή. Επιπλέον σας προκαλούν συνέπειες στην καθημερινή χρήση του νεροχύτη ή του νεροχύτη μας.

  • Δυσάρεστη μυρωδιά. Η μυρωδιά που έρχεται από τον νεροχύτη της κουζίνας ή τον νιπτήρα του μπάνιου είναι ένα αλάνθαστο σημάδι πως πρέπει να αναλάβετε δράση άμεσα.
  • Τα νερά εγκλωβίζονται. Αν το νερό από τον νεροχύτη ή τον νιπτήρα είτε δεν έχει γρήγορη ροή είτε εγκλωβίζεται για ώρα, πρέπει να ξεβουλώσει άμεσα.

Είναι πολλά αυτά που επηρεάζουν αρνητικά την ζωή των σωληνώσεων. Ειδικότερα όταν αναφερόμαστε στον νεροχύτη δεν είναι λίγες οι φορές που του “φερόμαστε” απρόσεκτα. Τα λίπη από μαγειρεμένο φαγητό, το λάδι και τα υπολείμματα τροφών που φεύγουν από το σιφόνι είναι λίγα από όσα θα αποδειχθούν οι αιτίες της ζημιάς όταν ο νεροχύτης δεν ξεβουλώνει με τίποτα.

Όσον αφορά τον νιπτήρα του μπάνιου ή την μπανιέρα μας, τα συχνότερα αίτια που φράζουν τις σωληνώσεις είναι οι τρίχες και τα κομμάτια σαπουνιού. Επιπλέον μπορεί να υπάρξει αντίστοιχο πρόβλημα στις σωληνώσεις της αυλής ή του μπαλκονιού που πολύ συχνά σκουπιδάκια και φύλλα φυτών παρασύρονται στο σιφόνι.

Ωστόσο ακόμη και αν είμαστε προσεκτικοί είτε με τα υπολείμματα τροφών κατά το πλύσιμο πιάτων, είτε με τις τρίχες στο σιφόνι της μπανιέρας, ή με το να κρατάμε καθαρό το μπαλκόνι μας, η δυσλειτουργία των σωληνώσεων είναι λογικό να εμφανιστεί και να παραμείνει. Εν κατακλείδι δεν είναι πάντα η λάθος χρήση το αίτιο.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις στα προβλήματα φραγμού

Παρακάτω αναφέρουμε τις πιο συχνές ερωτήσεις σε τέτοιου είδους προβλήματα και παραθέτουμε τις λύσεις στο πρόβλημα ενός φραγμένου νεροχύτη ή νιπτήρα.

Μπορώ να ξεβουλώσω το νιπτήρα μόνος μου;

Φυσικά. Υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να ξεβουλώσετε με απόλυτη επιτυχία τον νιπτήρα και κάθε άλλη σωλήνωση, ακόμη και αν “δεν πιάνουν τα χέρια σας”.

Είναι μεγάλη διαδικασία να ξεβουλώσω τον νεροχύτη μόνος μου;

Σίγουρα δεν είναι μια διαδικασία που αν δεν έχετε επιχειρήσει ξανά στο παρελθόν θα τελειώσετε σε πολύ λίγο χρόνο. Αν μάλιστα είναι η πρώτη φορά που το δοκιμάζετε πρέπει να μην έχετε την πίεση του χρόνου εναντίον σας. Σε γενική ανάλυση όμως, είναι μια εύκολη και διόλου χρονοβόρα διαδικασία.

Για ποιο λόγο βούλωσε;

Οι λόγοι που μπορεί να βουλώσουν οι σωληνώσεις ποικίλουν. Είτε τροφές και λίπη έχουν κολλήσει στα τοιχώματα των σωληνώσεων αν αφορά κουζίνα, είτε τρίχες αν αφορά νιπτήρα ή ακόμη και φύλλα από τον αέρα σε σιφόνι της αυλής.

Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω χημικά. Υπάρχει κάποιος φυσικός τρόπος;

Προτείνουμε πάντα φυσικούς τρόπους και όχι χημικούς για να προστατεύσουμε τον μέσο ένοικο μιας κατοικίας από επιπλέον προβλήματα. Άλλωστε οι φυσικοί τρόποι δουλεύουν αν όχι εξίσου καλά, ίσως και καλύτερα από τους χημικούς.

Τα δοκίμασα όλα. Τώρα;

Κάθε πρόβλημα έχει την λύση του. Ακόμη και αν δοκιμάσατε τα πάντα και χρειάζεται η επέμβαση ειδικών επαγγελματιών. Να θυμάστε πως η φραγή ενός σωλήνα είναι το λιγότερο κακό από τα υδραυλικά προβλήματα.

Τα λάθη με χημικά καθαριστικά όταν ο νεροχύτης δεν ξεβουλώνει με τίποτα

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως τα χημικά του εμπορίου που έχουμε ως πρώτη επιλογή είναι αμφιβόλου προέλευσης. Τις περισσότερες φορές βοηθούν για μικρό χρονικό διάστημα και έτσι το πρόβλημα επιστρέφει ξανά. Επιπλέον άξιο αναφοράς είναι πως καθώς ο μέσος ένοικος μιας κατοικίας είναι φυσικό να μην γνωρίζει το υλικό των σωληνώσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκληθεί περαιτέρω βλάβη ή να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια νέα που θα εμφανισθεί σε βάθος χρόνου.

Χημικά καθαριστικά προς αποφυγή

Ακόμη ένας λόγος που δεν θα πρέπει να προτιμήσετε τα χημικά καθαριστικά είναι η έκθεση σας σε αυτά. Αν ο νεροχύτης δεν ξεβουλώνει με τίποτα θα έχει σίγουρα μαζέψει νερό. Στην περίπτωση που ρίξετε χημικό κατασκεύασμα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με τις αναθυμιάσεις θέτετε τον εαυτό σας στην έκθεση τοξικών. Όσο και αν έχουμε πειστεί πως κάποια χημικά είναι για οικιακή χρήση και άρα λιγότερο βλαβερά δεν παύουν να είναι βλαβερά.

Στην περίπτωση που δεν δουλέψει το καθαριστικό και ο νεροχύτης έχει νερά, θα πρέπει να μπείτε στην διαδικασία να μεταφέρετε με κουβάδες το νερό από τον νεροχύτη ή νιπτήρα στην τουαλέτα. Επιπλέον απαιτούν την χρήση ειδικών προστατευτικών γαντιών και μάσκας για το πρόσωπο. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα βεντούζα θέτετε τα μάτια και το δέρμα σας σε κίνδυνο από το χημικό κατασκεύασμα.

Στην αγορά υπάρχουν επαγγελματικά καθαριστικά που όπως είναι λογικό, είναι καλύτερα από αυτά που μπορούμε να προμηθευτούμε σε καταστήματα πώλησης ποικίλων προϊόντων. Όμως είναι κρίσιμο το γεγονός πως στοιχίζουν ένα σημαντικά υψηλό ποσό και έχουν αβέβαιο αποτέλεσμα. Έτσι, δεν θα σας προσφέρει αυτό που αναζητάτε εξ αρχής, δηλαδή την ουσιαστική λύση στο πρόβλημα γλιτώνοντας χρήματα.

Το ιδανικότερο για αρχή, θα ήταν να δοκιμάσετε πιο φυσικές λύσεις. Που ομολογουμένως είναι φιλικές προς το περιβάλλον και θα φερθούν με περισσότερη ευγένεια στα υλικά των σωληνώσεων. Ακόμη και αν το πρόβλημα παραμείνει και αποδειχθεί σοβαρότερο, δεν θα έχετε ρισκάρει την ποιότητα των υλικών ενός σωλήνα, ούτε χρήματα για καθαριστικά που χρησιμοποιούνται μόνο από επαγγελματίες.

Πώς θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα

Όταν ο νεροχύτης δεν ξεβουλώνει με τίποτα η πρώτη σκέψη σας είναι πόσο θα στοιχίσει η επίσκεψη του υδραυλικού. Η αλήθεια είναι όμως πως αυτή η σκέψη θα πρέπει να σας απασχολήσει αφού πρώτα δοκιμάσετε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας. Υπάρχουν εύκολες και οικονομικές λύσεις που μπορούν να γίνουν από τον καθένα χωρίς να αντιμετωπίσετε κανέναν βαθμό δυσκολίας, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

  • Με βραστό νερό
  • Με βεντούζα
  • Με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι
  • Με σπιράλ απόφραξης
  • Αποσυναρμολόγηση σιφονιού

Βραστό νερό στον νεροχύτη

Με αυτή την διαδικασία οτιδήποτε έχει κολλήσει και μπλοκάρει στον σωλήνα θα φύγει προς την αποχέτευση. Αυτό που θα πρέπει να έχετε κατά νου ώστε να δείτε αποτέλεσμα είναι πως το καυτό νερό της βρύσης δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το καυτό νερό είναι αυτό που θα ξεκολλήσει υπολείμματα τροφών. Για να εφαρμόσετε αυτή την διαδικασία χρειάζεται να βράσετε γύρω στα 4 κιλά νερού, είτε στον βραστήρα είτε στο μάτι της κουζίνας. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε περίπου δύο κούπες αλάτι στο σιφόνι πριν το νερό.

Με προσοχή τόσο για εσάς όσο και για τον πορσελάνινο νεροχύτη ρίχνετε το βραστό νερό αργά και απευθείας μέσα στο σιφόνι. Περιμένετε όσο ρίχνετε το νερό να δείτε αν το πρόβλημα λύνεται. Σε περίπτωση που το μπλοκαρισμένο νερό στον νεροχύτη φεύγει, συνεχίζετε την διαδικασία. Στην περίπτωση που το νερό δεν κατεβαίνει θα πρέπει να βοηθήσετε με μια βεντούζα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αν οι σωλήνες σας είναι πλαστικοί το βραστό νερό δεν ενδείκνυται. Η θερμοκρασία του νερού θα μαλακώσει τις σωληνώσεις και θα χαλάσει τους αρμούς. Σκεφτείτε πως η ποσότητα που πρέπει να ρίξετε και η θερμοκρασία που απαιτείται δεν συγκρίνεται με λίγη ποσότητα βραστού νερού που ρίχνετε στην καθημερινή λειτουργία τους. Σκοπός είναι να ξεβουλώσετε τους σωλήνες και να μην προκαλέσετε μη αναστρέψιμες βλάβες που θα σας βάλουν σε δυσχερείς διαδικασίες αργότερα.

Ο νεροχύτης δεν ξεβουλώνει με τίποταΗ βεντούζα ως λύση στον νεροχύτη

Η βεντούζα αποτελεί ένα εργαλείο που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε διαφορετική βεντούζα για τον νεροχύτη της κουζίνας και διαφορετική για τον νιπτήρα ή την μπανιέρα μας. Ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος είναι η σωστή υγιεινή και ο δεύτερος καθαρά πρακτικός. Κάθε σιφόνι έχει διαφορετικό μέγεθος, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα γίνει η επιθυμητή δουλειά αν είναι πιο μεγάλη η πιο μικρή. Θα ήταν άδικη όλη η διαδικασία πριν φτάσετε στο δεύτερο στάδιο.

Συνεχίζοντας με αυτό το βήμα θα ασκήσετε πίεση και μέσω αυτής θα ξεκολλήσει ό,τι μπλοκάρει των σωλήνα. Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο πρέπει να χρησιμοποιηθεί είτε το πρώτο βήμα με το βραστό νερό δουλέψει, είτε όχι. Να θυμάστε πως ακόμη και αν ο σωλήνας ξεμπλόκαρε είναι πιθανό να έχει μείνει κάτι ακόμη μέσα που χρειάζεται παραπάνω πίεση. Προς υπενθύμιση, η βεντούζα θα πρέπει να είναι η μόνη σας επιλογή αν οι σωλήνες σας είναι πλαστικοί και θα πρέπει να παρακάμψετε το βήμα με το βραστό νερό.

Πώς χρησιμοποιείται η βεντούζα

Ο τρόπος που χρησιμοποιείται η βεντούζα είναι πολύ εύκολος και δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου. Αν ο νεροχύτης ή ο νιπτήρας δεν έχει εγκλωβίσει πολύ νερό καλό θα είναι να τον γεμίσετε περίπου μέχρι την μέση. Έπειτα τοποθετήστε την βεντούζα πάνω από την τρύπα αποστράγγισης και εφαρμόστε την καλά και στέρεα πάνω στην επιφάνεια του νεροχύτη. Η διαδικασία απαιτεί να ανεβοκατεβάζετε την βεντούζα με γρήγορες και κοφτές κινήσεις. Μπορείτε να έχετε στο νου σας πως οι εν λόγω κινήσεις πρέπει να είναι μικρής κλίμακας και βίαιες.

Αφού επαναλάβετε αρκετές φορές θα δείτε πως σιγά σιγά το νερό που έχετε στην επιφάνεια αρχίζει να υποχωρεί.

Αυτό κρίνεται ως ένα πολύ ενθαρρυντικό σημάδι πως πετύχατε τον αρχικό στόχο. Ακόμη και αν το νερό καταφέρει να υποχωρήσει πλήρως επαναλάβετε την ίδια κίνηση για λίγο ακόμη, ώστε να ξεκολλήσει κάθε τι που μπλοκάρει τον σωλήνα. Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να ειπωθεί πως ίσως ανέβουν στην επιφάνεια υπολείμματα τροφών τα οποία με ένα δίχτυ θα πρέπει να μαζέψετε.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε την βεντούζα για τον νιπτήρα ή την μπανιέρα πρέπει να βουλώσετε με στεγνό πανί την έξοδο υπερχείλισης πριν ξεκινήσετε την διαδικασία, ώστε να μπλοκαριστεί κάθε πιθανή δίοδος. Μόλις καθαρίσει, μπορείτε να αφαιρέσετε το πανί από την έξοδο υπερχείλισης και να βάλετε το πώμα αποστράγγισης ξανά.

Η μαγειρική σόδα με το ξύδιΟ νεροχύτης δεν ξεβουλώνει με τίποτα

Ο εν λόγω τρόπος, ενώ είναι από τους πιο διαδεδομένους δεν ενδείκνυται σε βαριές περιπτώσεις. (όταν δηλαδή έχετε εγκλωβισμένο νερό στην επιφάνεια του νεροχύτη).Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας με το ξύδι γίνεται κυρίως για προληπτικούς και αντιμικροβιακούς λόγους.

Πιο συγκεκριμένα οι σωλήνες φιλοξενούν παθογόνα βακτήρια και μικροοργανισμούς από κατάλοιπα τροφών. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για να απολυμαίνετε τακτικά.

Στις περιπτώσεις ήπιων προβλημάτων στη λειτουργία του σιφονιού, αυτή η πρόταση βοηθά ώστε να το καθαρίσετε από τα λίπη. Χρειάζεται να ρίξετε περίπου τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και να το αφήσετε να δράσει για περίπου πέντε λεπτά προτού ρίξετε ζεστό ελάχιστο ξύδι. Αφού το αφήσετε να δράσει για λίγη ώρα, ξεβγάζετε τον νεροχύτη.

Το σπιράλ απόφραξης

Πρόκειται για ένα σύρμα που ξεκινά από τα 4,5 έως 15 μέτρα. Το μήκος του, του επιτρέπει να φτάσει βαθιά στις σωληνώσεις και να εντοπίσει το σημείο που είναι φραγμένο. Είναι πιθανό για κάποιον που δεν γνωρίζει από υδραυλικά ή δεν είναι εξοικειωμένος με τέτοιες εργασίες να φαίνεται μια δύσκολη υπόθεση. Στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ εύκολο εργαλείο που εγγυάται θετικά αποτελέσματα.

Για αρχή καλό είναι να προμηθευτείτε ένα σπιράλ απόφραξης μεσαίου μήκους, δηλαδή γύρω στα επτά με οχτώ μέτρα. Έχοντας ως δεδομένο ότι δεν γνωρίζετε σε τι βάθος έχει φράξει το σιφόνι, ο στόχος σας είναι να φτάσετε όσο το δυνατόν βαθύτερα. Αφότου απομακρύνετε το πώμα του νεροχύτη σπρώχνετε απαλά το σπιράλ απόφραξης μέσα στο σιφόνι.

Μόλις αντιληφθείτε πως κάπου η πορεία φράσει, τραβήξτε με απαλές κινήσεις προς τα έξω. Αν η απόφραξη είναι στο πάνω μέρος του σωλήνα, θα δείτε το νερό που έχει παγιδευτεί να αρχίσει να ρέει. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί με ελάχιστη πίεση.

Αποσυναρμολόγηση σιφονιού

Αφού έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω με μηδενικό αποτέλεσμα και το αρχικό πρόβλημα επιμένει, αφού ο νεροχύτης δεν ξεβουλώνει με τίποτα, υπάρχει μια τελευταία πρόταση που μπορείτε να ακολουθήσετε. Μιας και το σπιράλ απόφραξης δεν έφτασε ως το σημείο φραγής τότε αυτή είναι μετά το σιφόνι. Η παρακάτω διαδικασία χαρακτηρίζεται περισσότερο ως μπελαλίδικη παρά ως δύσκολη.

Τοποθετήστε ένα κουβά κάτω από το σιφόνι ώστε εκεί να πέσει το νερό που θα τρέξει μόλις λυθεί το σιφόνι. Χρησιμοποιήστε μια πένσα ή κάβουρα για να ξεβιδώσετε τους δύο δακτυλίους και τις δύο βαλβίδες που υπάρχουν ανάμεσα στο σιφόνι. Προσοχή πώς θα πιάσετε τις ροδέλες. Ίσως χρειαστεί να τυλιχτούν με πανί πριν τις ακουμπήσετε με τα εργαλεία. Επίσης θα χρειαστεί ιδιαίτερη φροντίδα στην αποθήκευσή τους καθώς δεν πρέπει να χαθούν.

Αφού έχετε αποσυναρμολογήσει το σιφόνι χρησιμοποιείστε και από τις δύο μεριές το σπιράλ απόφραξης. Δηλαδή και από την μεριά που οδηγεί στον νεροχύτη αλλά και από την άλλη προς τα εκεί που ρέει το νερό. Επαναλαμβάνετε τις ίδιες απαλές κινήσεις έως ότου εντοπίσετε το σημείο φραγής. Αν αντιληφθείτε πως η φραγή στο σιφόνι είναι πιο κάτω, τότε ελευθερώστε λίγο ακόμη από το σπιράλ απόφραξης.

Αφού έχετε αποφράξει το νεροχύτη το εγκλωβισμένο νερό έχει τρέξει στον κουβά. Με την βοήθεια καυτού νερού και λίγου λιποδιαλυτικού απορρυπαντικού τρίψτε τα τοιχώματα που θα έχουν ταλαιπωρηθεί από την χρήση. Επανατοποθετήστε το σιφόνι και ρίξτε καυτό νερό από τον νεροχύτη ώστε να φύγει οποιοδήποτε ίχνος υπολείμματος.

Τελικό βήμα όταν πραγματικά ο νεροχύτης δεν ξεβουλώνει με τίποτα

Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί ο κάθε ένοικος πως τα παραπάνω είναι βήματα που μπορεί να υλοποιήσει. Μπορούν να πραγματοποιηθούν με απόλυτη επιτυχία, ακόμη και αν είναι η πρώτη φορά που τα εφαρμόζει. Τα υδραυλικά σας δεν πρέπει να σας φοβίζουν. Άλλωστε είναι μέρος της κατοικίας σας και εσείς γνωρίζετε την συμπεριφορά τους καλύτερα από κάθε επαγγελματία.

Στην περίπτωση που έχετε δοκιμάσει τα πάντα και ο νεροχύτης δεν ξεβουλώνει με τίποτα, τότε το πρόβλημα ίσως δεν είναι επιφανειακό και δεν οφείλεται σε λίπη και μπλοκαρισμένες τροφές. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορέσετε να δοκιμάσετε κάτι άλλο μόνοι σας, πέρα από όσα ήδη προσπαθήσατε. Σε ανάλογες περιπτώσεις το πρόβλημα οφείλεται σε πιο μεγάλο βάθος μέσα στις σωληνώσεις ή στην κεντρική γραμμή αποχέτευσης της κατοικίας σας. Τότε απαιτείται η επέμβαση ενός ειδικού και πιστοποιημένου υδραυλικού.

Ένας πιστοποιημένος επαγγελματίας που συνεργάζονται οι Αποφράξεις Αντωνίου θα αναλάβει να σας βγάλει από την δύσκολη θέση και θα πραγματοποιήσει την απόφραξη στον νιπτήρα ή τον νεροχύτη σας. Ελέγχοντας πρώτα τις σωληνώσεις σε βάθος με ειδικές μικρές κάμερες εντοπισμού του προβλήματος, θα καταλήξουμε στην ιδανική “θεραπεία” τους. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε καθώς για όλα υπάρχει λύση και βρίσκεται κάπου στην άλλη άκρη των σωληνώσεων.